ГоловнаКультура

В українських кінотеатрах покажуть вистави з Джилліан Андерсон і Джеймсом Франко

"Британський театр у кіно" розпочинає осінній сезон

В українських кінотеатрах покажуть вистави з Джилліан Андерсон і Джеймсом Франко
Джилдиан Андерсон в роли Бланш Дюбуа в постановке "Трамвая Желание"

14 жовтня в українських кінотеатрах стартують покази нового сезону "Британського театру в кіно" - серії вистав провідних театрів Великобританії, які записано на відео і їх показують у кінотеатрах усього світу.

Про це повідомляють організатори показів - Британська Рада в Україні.

У рамках нового сезону, який триватиме до 27 грудня, покажуть вистави "Трамвай Бажання" з Джилліан Андерсон у головній ролі, "Верхнє світло" з Кері Малліган і Білом Найї (режисер вистави - Стівен Долдрі), "Медея" в сучасній інтерпретації, "Два веронці", "Сон літньої ночі" і "Марні зусилля кохання" за Шекспіром, а також "Про мишей і людей", де зіграли Кріс О'Дауд і Джеймс Франко.

Крім того, в рамках "Британського театру в кіно" пройдуть повторні покази двох версій "Франкенштейна" Денні Бойла - знаменитої постановки в Національному театрі в Лондоні, в якій зіграли Бенедикт Камбербетч і Джонні Лі Міллер (актори міняються ролями в різних версіях спектаклю).

Покази відбудуться в кінотеатрах Києва, Одеси та Харкова.

З докладним розкладом можна ознайомитися на офіційному сайті.

Нагадаємо, торік в Україні стартували покази "Британського театру в кіно". Менше, ніж за рік глядачам показали кілька десятків вистав провідних британських театрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram