ГоловнаБлогиБлог Зоряна Шкіряка

Головна проблема Януковича

"Євроінтеграційні качелі" Банкової продовжуються. Аукціон з продажу України Путіну триває...

Фото: byut.com.ua

Януковича цікавить тільки одне - гроші. І звичайно, Тимошенко за гратами. Не варто тішити себе ілюзіями стосовно перспектив зміни ментальності колишнього директора автобази. В ситуації з вибором для України, Янукович поводить себе не як лідер держави, що керується її національними інтересами. Він торгує Україною і її майбутнім. І робить це виключно заради власного збагачення. Патологічна жадібність і тваринний страх отруїли його мозок остаточно. Втім, прагнення до ще більшого накопичення грошей і майна, а також, страх – це його природній стан.

Трохи відійду від основної теми публікації. Хоча, це деталі, що також, в певній мірі, є визначальними у розумінні нинішніх влади. Так от. Чомусь, знову згадався Івано-Франківськ, яйце, «могутній» Янукович переляканий впав:

В Януковича кинули яйцо - он упал

В той самий час, пам’ятаю і один з виступів Юлії Тимошенко на президентських виборах 2004-го. Провокатор жбурляє в Юлю яйце під час її виступу на сцені і потрапляє прямісінько в неї. Вона не впала. Жоден м'яз не ворухнувася на її обличчі, ЮВТ спокійно продовжила виступ:

В Тимошенко бросили яйцо - она не упала

Здобутки Помаранчевої революції, на жаль, так і не були реалізовані. Ющенко виявився зрадником Майдану. Він вже давно латентний член ПР. Ющенко був активним членом штабу Януковича на президентських виборах-2010, а також був головним «подєльніком» Януковича у фальсифікації справи проти Тимошенко. Він і зараз залишається прибічником правлячого режиму. Що ж, Бог суддя... А от оцінка людей не забарилася. Для українців Ющенко – ніхто!

Це старе відео і сьогодні красномовно свідчить who is who… ЮВТ і за ґратами продовжує боротьбу. Вона і в тюрмі залишається вільною, залишається лідером опозиції, залишається людиною, що активно впливає на українську політику і прагне достойного європейського майбутнього для України. Навіть, якщо «на кон», буде поставлено її особисту долю. Достойна позиція справжнього державного діяча. Знаєте, можна любити чи не любити Тимошенко, це справа особиста. Але є речі які є об'єктивними і не потребують доказів. Сьогодні, Тимошенко – політв'язень номер 1 в світі. Це визнає вся міжнародна спільнота, лідери всіх цивілізованих країн. Саме тому, її незаконне ув'язнення і її можливе звільнення є однією з головних тем обговорення, в контексті підписання Угоди. Адже права людини, відсутність політичних репресій і відсутність вибіркового правосуддя – це основні вимоги до України на шляху до ЄС.

Так от. На мій погляд, головна проблема Януковича, не тільки не в страху перед Тимошенко. Для нормальної і адекватної людини страх – це стимул для самозбереження. Але тільки не для Януковича. Його головна проблема в абсолютному відчутті власної безкарності. Він ніяк не може усвідомити, що «так будет не всегда»… В політиці є давня і перевірена істина: будь-яка опозиція, рано чи пізно, стає владою. Янукович просто не здатен цього зрозуміти і ніяк не може навіть допустити думки, що все може змінитися. Що він може втратити владу, що він може закінчити як Каддафі , Хусейн чи Чаушеску. Він не може збагнути, що також може опинитися на лаві підсудних і відповідати за свої злодіяння перед Законом і перед людьми.

Ситуація в економіці і соціальній сфері країни близька до катастрофи. Бюджет порожній. Все розкрадено і перерозподілено між членами «родини» і наближеними. Пенсійне «пекло», колапс в медицині, освіті, ЖКГ. Фактичне знищення малого і середнього бізнесу і повальне безробіття, Безчинства судів, МВС, СБУ, ГПУ, мінсдоху і т.д. "Стоматологи" жиріють, а десятки мільйонів українських громадян ледь виживають, зубожіють і опиняються перед прірвою. А сьогодні, їх ще намагаються кинути на потурання і розграбування Кремлю. Ні, так не буде. Україна – не Росія. Вічно так продовжуватись не може і цей «нарив» обов,язково прорве. Це лише питання часу. А от коли прорве, тоді, узурпаторів вже не врятує нічого, окрім, можливо, квитка на Марс…

До вільнюського саміту два тижні. Тиша... Весь час хочеться сподіватися на краще, але перспективи поки що не райдужні. Особисто я, залишаюся при своїй думці, яку неодноразово висловлював і аргументував. Асоціації не буде, а Юля, на жаль, залишиться за ґратами.

До речі, ще одним яскравим показником небажання Януковича йти у європейському напрямку, стала відмова ПС у побаченні ЮВТ з Яценюком, Луценком, і Аваковим. І все це, як завжди, під надуманим і брехливим приводом. І це шулерство буде продовжуватись постійно. Поки…

Поставити Януковича і Ко «на місце» зможе тільки ВУЛИЦЯ. Всі інші методи давно вичерпано.

Хочеться вірити, що ситуація може змінитися 24-го листопада під час нашого народного мітингу (віче) на підтримку ЄС в столиці. Тому, протягом цього тижня, кожному з нас, треба пояснювати всім оточуючим надзвичайну важливість цього заходу в контексті майбутнього України. Незалежно від політичних вподобань, якщо ти за Україну в Європі, треба прийти. Потрібно проводити не партійну, а загальнонаціональну громадянську, народну мобілізацію українців, справжніх патріотів. Від вуха до вуха, від серця до серця. Молдавани змогли, то невже ми, українці, не зможемо сказати свого слова і показати окупаційній хунті, що МИ-НАРОД, МИ-ЄВРОПЕЙЦІ!

24-го листопада, в наступну неділю, о 12.00, до пам'ятника Шевченку мають прийти всі хто бачить себе в цивілізованому світі, а не на колінах перед імперсько-кремлівською "елітою". Якщо нас буде багато - Янукович злякається. Значить, шанс захистити і змінити країну ще не втрачено. Навпаки, на мій погляд, він збільшуиться.

Отже, підписання Угоди з ЄС і остаточне зняття "московських кайданів" напряму залежить і від кількості людей, що вийдуть 24-го листопада в Києві. Досить сидіти вдома і «чекати у моря погоди»… Мусимо вийти разом, обов'язково! Без перебільшень, все в наших руках.

Зорян Шкіряк Зорян Шкіряк , ​Політик, громадський діяч.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram