ГоловнаБлогиБлог Олексія Матюшенка

На варті життя українців: напередодні Дня рятувальника у Гадячі відбулися професійні змагання

Щороку, 17 вересня, в Україні відзначають День рятувальника. Усі професії важливі, але, напевно, не існує більш небезпечної та відповідальної, ніж рятівник.

Люди, які щодня ризикують своїм життям заради порятунку інших — справжні сміливці. Я не зустрічав у своєму житті жодного рятувальника, який би красномовно вихвалявся своєю роботою — для цих чоловіків рятувати людей стало звичайною справою.

Нещодавно в Гадяцькому районі відбулися професійні змагання серед рятівників. Їх організували спільно Головне управління ДСНС в Полтавській області, Асоціація місцевої та добровільної пожежної охорони, Гадяцька райдержадміністрація та Гадяцька районна рада.

До нашого району завітали кращі рятувальники, щоб позмагатися у витривалості, професіоналізмі та майстерності.

У змаганнях взяли участь чотири команди місцевої пожежної охорони Гадяцького району: Петрівсько-Роменська, Мартинівська, Краснолуцька та Рашівська. Також дві команди добровільної пожежної охорони з Петрівки-Роменської та Красної Луки. Конкуренцію місцевим рятівникам склали гості з Лохвичини, а саме, з Токарівської та Вирішальницької місцевих пожежних охорон.

До організації змагань ми підійшли з повною відповідальністю. Для наших рятувальників підготували складну смугу перешкод. Хлопці перерізали арматуру, пиляли дерева, тягали колеса вантажівок, переносили та встановлювали висувну драбину, розгортали пожежні шланги, мітили чітко в ціль струменем води.

Ці змагання були цікавими не лише для пожежників, а й для глядачів, які прийшли подивитися на спритних умільців. Присутні переконалися, що наші рятувальники у гарній фізичній формі і професіонали своєї справи, готові щомиті прийти на допомогу.

Загально-командну перемогу на змаганнях здобули рятувальники з МПО села Вирішальне Лохвицького району. Друге місце у Краснолуцької МПО, а третіми стали також гості — Токарівська МПО. Серед команд добровільної пожежної охорони першість вибороли Краснолуцькі рятувальники.

Рятувальники із Петрівсько-Роменської ОТГ — переможці обласного конкурсу

Ще одна приємна новина до професійного свята — Петрівсько-Роменська ОТГ перемогла на обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад з проектом «Надійний захист від пожеж та ліквідація надзвичайних ситуацій». Команда отримала цінний приз — пожежний автомобіль. Ключі від нього урочисто вручили представникам громади та місцевої пожежної охорони.

Я переконаний, що подібні конкурси — це прекрасний спосіб висловити подяку наших сміливцям за те, що вони стоять на варті життя кожного українця. Ми щиро вдячі голові Полтавської обласної ради Олександру Біленькому, який започаткував цей конкурс.

Я цілком переконаний, що поки ми маємо таких професіоналів у лавах надзвичайників, нам не загрожує жодна небезпека. Наше завдання зробити роботу рятувальників максимально комфортною — забезпечити сучасною технікою, професійним обладнанням та якісним спорядженням.

Попри усі ці змагання, участь в конкурсах, наше завдання зробити так, щоб кожен мешканець Гадяцького району відчував себе захищеним і впевнений, що у разі надзвичайної ситуації — рятувальники першими прийдуть на допомогу.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram