Наталя Заболотна та Борис Гройс запрошують мене до участі в бієнале

Шановна Наталія Пилипівна!

Дякую Вам за запрошення, висловлене у Вашому листі від 30.08.3013: "Звертаємося до Вас на прохання Бориса Гройса, куратора теоретичної платформи Другої Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2014, який 8 серпня 2013 р. на зустрічі з Вами та представниками НКММК "Мистецький Арсенал" запросив Вас до участі у проекті, що є складовою Бієнале. Просимо повідомити про Ваше рішення щодо участі у зазначеному проекті."

Фото: Надано Володимиром Кузнєцовим

Звертаю Вашу увагу на те, що моє рішення щодо участі у бієнале залежить від Ваших відповідей на мій лист, який 08.08.2013 був направлений на Вашу адресу та зареєстрований у ДП “Мистецький Арсенал” під вхідним номером 365/20/08.

Крім того, для нормалізації відносин між художниками та ДП “Мистецький Арсенал”, було б вкрай важливим визнання Вами того факту, що зафарбовування творів живопису особами, які не є власниками їх примірників, є порушенням немайнових та майнових прав авторів.

Як Ви, безумовно, знаєте, художня спільнота очікує Вашої відповіді на заяву ІСТМ від 31.07.2013 р. Я в цьому не є вийнятком.

У цій заяві поставлена низка питань. Від Ваших відповідей та позиції залежить можливість створення цивілізованого механізму взаємодії між художниками та ДП “Мистецький Арсенал”.

До цих питань, зокрема, відносяться питання щодо принципів діяльності «Мистецького Арсеналу» як Інституції та визначення правових механізмів взаємовідносин Інституції з художниками.

Вкрай бажаними були б Ваші роз’яснення щодо Вашого розуміння як понять цензури і вандалізму стосовно творів мистецтва, так і невідкладних заходів, спрямованих на попередження цих явищ.

Участь у бієнале членів ІСТМ вважаю важливим моментом щодо заявленої Борисом Гройсом критичної манери бієнале.

Буду вдячний за відповіді на вказані питання, адже лише на їхній основі зможу прийняти рішення щодо участі у бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2014.

Фото: Надано Володимиром Кузнецовим

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram