Добра новина для людей старшого віку

Європейський суд з прав людини своїм рішенням фактично визнав, що мізерні українські пенсії, то є порушення прав людини. Рішення по справі Петриченко, сайт Мінюста.

Це стосується в першу чергу тих пенсіонерів, чия пенсія всупереч Конституції менша за прожитковий мінімум. А таких, за зізнанням Міністра соцполітики пана Реви, в Україні майже 7,5 млн... Українські суди при винесенні ухвал з соціальних питань відтепер повинні враховувати рішення ЄСПЛ.

Шановні пенсіонери, це дає вам шанс захистити своє право на гідну пенсію в судовому розгляді …

Європейський суд із прав людини 12 серпня 2016 року ухвалив рішення у справі «Петриченко проти України», визнавши порушення пункту 1 статті 6 Конвенції «Про захист прав людини і основоположних свобод». До такого рішення Європейський суд призвів встановлений факт, у зазначеній справі національні суди України не розглянули доводи заявника з прямим посиланням на статтю 46 Конституції України. У цій статті сказано, що розмір пенсії не може бути нижчим від встановленого, у відповідний час, прожиткового мінімуму. Нарахування пенсій, розмір яких нижчий прожиткового мінімуму, можна трактувати як зумисне заподіяння шкоди громадянам.

Андрій Павловський Андрій Павловський , Експерт з питань соціальної політики
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram