У чому Гройсман наслідує Яценюка

Уряд Гройсмана планує надалі йти помилковим шляхом Яценюка і вирішувати важкі проблеми економічної кризи за рахунок звичайних громадян.

Підтвердженням цьому є інформація, згідно якої Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), внесла пропозиції до Уряду щодо змін ціни на газ і структури ціни закупівлі природного газу в державної компанії «Укргазвидобування».

Фото: urist.in.ua

Зокрема, НКРЕКП пропонує змінити вартість газу для підприємств теплоенергетики.Якщо зараз ціна газу для таких підприємств складає 1770 грн., то з 1 травня пропонується збільшити її майже в 2,5 рази, щоби вона складала 4357 грн. При чому, категорія виробництва «для потреб населення» – скасовується. Буде встановлюватись єдина ціна, як для підприємств, так і для населення.

Крім того пропонується ввести новий платіж з населення – «абонентську плату» – за користування газопроводами.

Також НКРЕКП пропонує уряду змінити «соціальну» ціну газу для населення.

На сьогодні вона складає 3600 грн. за 1000 куб. м, а пропонується, щоб з 1 травня вона була збільшена мінімум на 35% і складала не менше, ніж 4860 грн. за 1000 куб. м блакитного палива. Разом із тим розглядається варіант підвищення ціни одразу на 53%.

Тобто, ми бачимо, що антисоціальна політика уряду Яценюка буде продовжена, щоб отримати черговий транш від МВФ.

На жаль, отримання зовнішніх кредитів жодним чином не впливає на добробут звичайних громадян, адже мінімальні зарплати і пенсії залишаються фактично «замороженими» на рівні 2013 року.

Водночас про себе високопосадовці не забувають, оскільки Гройсман суттєво підвищив заробітні плати, як вищим чиновникам, так і депутатам…

Цікава думка з цього приводу відомого експерта в галузі енергетики та ЖКГ Олексія Кучеренко:

«Убедительно прошу ботов – оправдывая и обосновывая это "обгрунтованное" повышение неким "европейским" опытом помните о следующем:

1. 6,2 млн. семей в программе субсидий это не "европейский", а "африканский" опыт;

2. Из 7188 грн. за куб. цены на газ для населения и 20 млрд. субсидий из НАШЕГО госбюджета на добычу в "Укргаздобычу" чистыми поступает 477 грн.;

3. "Программа" энергосбережения имени Гройсмана-Зубко-Савчука провалена полностью (вернее, отсутствует) по признанию того же главы секретариата ЕЭС Ковача;

4. Оснащенность системами учета по категории "плита" сегодня 25 процентов, домовые счетчики это "ересь";

5. Нормы потребления взяты "с потолка", перерасчет и доначисления за 2015 на сумму 3 млрд. грн. для 10 млн. украинцев это заслуга "нового-старого" Министра юстиции Петренко, будущего члена Набсовета "Нефтегаза" Демчишина и пока еще не осужденного Яценюка (ныне "коалициянты");

6. Долг Теплокоммунэнерго перед Нефтегазом составляет 25 млрд. грн.;

7. Оснащенность домовыми системам учета тепла МКД составляет до 40 процентов, системами поодного регулирования – минимальна.

А теперь рассказывайте про "повышенную" окупаемость и про "европейское" утепление.

И про биомассу не забудьте. И про леса, заодно.

Только не забудьте, что эти "приоритеты" лично курировал господин Гройсман. В лице нынешнего "куратора", вице-премьера Кистиона".

N. B. Да, кстати. Можете не сомневаться, что "программа" насильственной ОСББизации и принудительного управления провалится по определению!».

Андрій Павловський Андрій Павловський , Експерт з питань соціальної політики
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram