ГоловнаСвіт

CNN повідомив про компромат російських спецслужб на Трампа

Нібито записано утіхи майбутнього президента з повіями в Москві.

CNN повідомив про компромат російських спецслужб на Трампа
Фото: EPA/UPG

Російські спецслужби можуть компромат про особисте життя і фінанси обраного президента США Дональда Трампа.

Таке твердження містить двохсторінковий документ, з яким керівники національної розвідки США ознайомили президента Барака Обаму і самого Трампа, повідомив  у ніч на середу, 11 січня, американський телеканал CNN.

За даними журналістів, ці відомості американська розвідка отримала від колишнього агента британської спецслужби MI6. Виходячи з попереднього досвіду роботи з цим екс-агентом, співробітники американських спецслужб поставилися до наданої ним інформації з довірою. Тепер достовірність і коректність його повідомлень про Трампа перевіряють.

У публікації CNN не розкрито всіх деталей документа, проте наголошено, що в ньому, серед іншого, є відомості про можливі контакти між представниками команди Трампа і росіянами під час передвиборної кампанії.

Того самого дня інтернет-портал Buzzfeed опублікував скани 35-сторінкового документа, згідно з яким ФСБ могла отримати компромат на Трампа і шантажувати його. Документ може бути повною версією досьє про російський компромат на Трампа. У редакційному попередженні наголошено, що справжність документа не підтверджена, ба більше, він містить очевидні помилки.

Автор доповіді заявляє, що колишній співробітник російських спецслужб розповів йому про стеження ФСБ за Трампом, коли той був у Москві 2013 року. Зокрема, як стверджують, російські спецслужби прослуховували номер у готелі Ritz Carlton, куди Трамп запрошував повій.

Обраний президент США відреагував на публікації CNN і Buzzfeed у своєму мікроблозі Twitter, назвавши ці дані "фейковими новинами" і "тотальним політичним полюванням на відьом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram