ГоловнаСвіт

В Австрії анонсували екологічну революцію

В альтернативну енергетику країни мають інвестувати десятки мільярдів євро.

В Австрії анонсували екологічну революцію
Кристиан Керн
Фото: EPA/UPG

Глава австрійського уряду Крістіан Керн анонсував екологічний поворот у політиці та економіці. За його планом, в альтернативну енергетику країни мають інвестувати десятки мільярдів євро, передає DW.

Федеральний канцлер Австрії, соціал-демократ Крістіан Керн заявив, що ставить за мету перетворити країну на зразкову "зелену" державу. У програмній промові в середу, 11 січня, Керн заявив про наміри досягти "революційної перебудови енергетичних систем", наводить його слова інформагентство dpa.

План Керна передбачає, зокрема, залучення за сприятливих рамкових умов близько 40 млрд євро приватних інвестицій, які мають піти в "зелену" енергетику - вітряні, гідро- і геліоелектростанції, оновлення мереж і розвиток енергозбереження.

Керн визнав, що попередня державна політика в цьому напрямку виявилася неефективною.

Уряд, за його словами, сприяв не кращим інноваціям, а тим, що мали кращих лобістів.

Глава австрійського уряду, чия каденція завершується у 2018 році, також анонсував створення декількох сотень тисяч нових робочих місць до 2020 року, з них близько 40 тис. - завдяки "озелененню" економіки. Керн у своєму плані також пообіцяв надавати роботу мігрантам, зокрема зі східноєвропейських країн-членів ЄС за умови, що на роботу не знайшлося охочого австрійського непрацевлаштованого.

Як повідомлялося наприкінці грудня, влада Китаю вирішила прибрати "брудні" заводи з узбережжя океану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram