ГоловнаСвіт

У Сирії загинув помічник депутата Держдуми, який раніше воював на Донбасі

Убитий був у Сирії за наймом приватної військової компанії.

У Сирії загинув помічник депутата Держдуми, який раніше воював на Донбасі
Фото: gregorkon.wordpress.com

У Сирії загинув 38-річний Сергій Морозов, помічник депутата Держдуми від партії ЛДПР Михайла Дегтярьова.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, Морозов був поранений у березні в районі Пальміри і помер по дорозі в лікарню.

Сам Дегтярьов розповів агентству, що Морозов був його другом, а також підтвердив, що той загинув у бою за Пальміру.

Агентство відзначає, що Морозов був у Сирії за наймом приватної військової компанії. Морозов був нагороджений орденом Мужності, фотографію якого бачив журналіст видання. Крім того, агентство повідомляє про те, що таким самим орденом було нагороджено ще одного росіянина - Максима Колганова, який загинув у перестрілці в Алеппо.

За словами співрозмовників агентства, Морозов брав участь у конфлікті на сході України на боці проросійських бойовиків, а в Сирію прибув у складі того ж угруповання. Очолювала це угруповання людина з позивним "Вагнер".

Повернувшись з України, Морозов працював помічником Дегтярьова. Незабаром Морозов розчарувався в політиці, коли взяв участь у засіданні партії ЛДПР, але його ніхто не слухав.

Як повідомляли в серпні, в Сирії загинули від 500 до 600 росіян, яких для участі в кампанії проти терористичного угруповання "Ісламська держава" найняла приватна військова компанія "Вагнер".

Про приватну військову компанію "Вагнер" уперше стало відомо в березні 2016 року від петербурзького видання "Фонтанка". За інформацією видання, ця приватна військова компанія була сформована на основі ПВК "Слов'янський корпус". Вона брала участь у бойових діях у Сирії в 2013 році, з весни 2014-го була в Криму, а потім - у Луганській області. Її лідер - підполковник запасу 46-річний Дмитро Уткін на прізвисько "Вагнер". Після звільнення в запас він працював у приватній компанії з охорони морських суден Morgan Security Group. Саме ця компанія, за даними "Фонтанки", в 2013 році сформувалася в "Слов'янський корпус".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram