ГоловнаСвіт

В Іспанії присягу склав новий уряд

Усього в іспанський уряд увійшли 13 осіб, з них п'ять жінок, на одну більше, ніж у 2011 році.

В Іспанії присягу склав новий уряд
Мариано Рахой
Фото: EPA/UPG

Сьогодні члени нового уряду Іспанії на чолі з прем'єр-міністром Маріано Рахоєм склали присягу перед королем Феліпе VI.

Як повідомляє euronews, новопризначені члени іспанського Кабміну присягнули "сумлінно виконувати свої обов'язки" і зберігати вірність королю і конституції.

У кабінеті міністрів з'явилися шість нових облич. Так міністром оборони було призначено Марію Долорес де Коспедаль, яка раніше займала посаду генерального секретаря Народної партії, міністерство внутрішніх справ очолив колишній мер Севільї Хуан Ігнасіо Соід Альварес, а міністерство закордонних справ - Альфонсо Дастіс Кеседі, який представляв раніше Іспанію в Євросоюзі.

Посаду голови Мінекономіки, промисловості та конкурентоспроможності Іспанії зайняв Луїс де Гіндос Хурадо. Віце-прем'єр Сорайя Саєнс де Сантамарія займеться питанням відносин з автономними регіонами Іспанії.

Усього в уряд увійшли 13 осіб, із них п'ять жінок, на одну більше, ніж у 2011 році.

Іспанія жила без уряду майже 10 місяців. З грудня 2015 року в країні двічі пройшли загальні вибори. Вони не принесли переконливої перемоги жодній партії. На минулих у червні других виборах до парламенту перемогла консервативна Народна партія Маріано Рахоя. Але вона не набрала абсолютної більшості, а домовитися політичним силам не вдавалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram