ГоловнаСвіт

AFP: Мін'юст США знизить штраф для Deutsche Bank з $14 млн до $5,4 млрд

Акції банку підскочили після появи цієї інформації.

AFP: Мін'юст США знизить штраф для Deutsche Bank з $14 млн до $5,4 млрд
Фото: EPA/UPG

Органи юстиції США готові різко знизити штраф для Deutsche Bank, який вважається одним з винуватців світової фінансової кризи 2008 року.

Згідно з поінформованими джерелами агентства AFP, штраф Deutsche Bank буде знижено з 14 до 5,4 млрд доларів. Не виключено, що про це буде офіційно оголошено вже в найближчі дні.

Початкові вимоги США про сплату штрафу в розмірі 14 млрд доларів викликали спекуляції про те, що уряд ФРН може задіяти екстрений план для порятунку Deutsche Bank, який не має достатніх резервів для сплати такої великої суми. Банк повідомив, що відклав на судові суперечки 5,5 млрд євро.

Керівництво Deutsche Bank зі самого початку заявляло, що не збирається платити 14 млрд доларів і сподівається на позитивний результат переговорів з міністерством юстиції США. Акції Deutsche Bank, які тільки зранку 30 вересня впали нижче 10 євро, протягом дня помітно подорожчали і до кінця торгів досягли 11,57 євро за штуку.

Нагадаємо, американський мін'юст вважає, що Deutsche Bank був в числі кредитних установ, які занижували оцінки ризиків з цінних паперів. У підсумку ці папери купили іпотечні компанії Fannie Mae і Freddie Mac, з проблем яких і почалася світова фінансова криза. Акції обох компаній обрушилися, після чого обидва іпотечних агентства були взяті під контроль Федерального агентства з житлового фінансування. Тепер влада США намагається стягнути з банків втрати цих агентств.

У разі виплати американській владі 14 млрд доларів Deutsche Bank став би рекордсменом серед іноземних банків зі суми стягнутої з них в США компенсації за світову фінансову кризу.

Раніше міністерство юстиції США вже зуміло домогтися виплати компенсації від американських банків. Так, JP Morgan Chase в 2013 році погодився виплатити $13 млрд, а Bank of America в 2014 році заплатив $17 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram