ГоловнаСвіт

Глава МЗС Великобританії допустив перетворення Росії у країну-вигнанку

МЗС Британії має докази військових злочинів Росії у Сирії.

Глава МЗС Великобританії допустив перетворення Росії у країну-вигнанку
Фото: EPA/UPG

Росія може позбутися будь-якої симпатії у світі і перетворитися на країну-вигнанку, якщо продовжить свою теперішню політику в Сирії.

Про це заявив глава МЗС Великобританії Борис Джонсон в інтерв'ю The Sun, передає РБК-Україна.

"Ставлення світу до Росії погіршилося, і я думаю, що люди тепер припускають, що Росія може стати країною-вигнанкою. Якщо вони (росіяни) продовжать діяти так само, вони втратять будь-яку симпатію і захоплення в світі", — сказав Джонсон.

За його словами, МЗС Британії має докази військових злочинів Росії в Сирії.

"У нас є докази. У нас є всі підстави вважати, що саме росіяни робили це. Ми намагаємося повністю це документувати, тому що на мій погляд, такі дії безсумнівно є військовим злочином", - додав він.

Джонсон зазначив, що такі дії російської влади приведуть країну до світової ізоляції.

"Ставлення світу до Росії погіршується, і я думаю, багато хто вважає, що РФ ризикує стати країною-вигнанкою", - сказав Джонсон.

При цьому він зазначив, що Лондон вивчає кілька варіантів чинення тиску на Москву, щоб змінити її позицію щодо сирійського конфлікту. Як додає The Sun, серед цих варіантів може виявитися бойкот посадовими особами Великобританії чемпіонату світу з футболу 2018 року, який пройде в Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада США допускає введення додаткових санкцій проти РФ у разі невдачі дипломатії щодо Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram