ГоловнаСвіт

Голова МЗС Польщі пояснив причину прийняття Сеймом постанови про Волинь

Йдеться про те, щоб перевести питання в вимір діалогу істориків і зняти його з політичного порядку денного.

Голова МЗС Польщі пояснив причину прийняття Сеймом постанови про Волинь
Фото: static.prsa.pl

Прийнята в липні постанова Сейму Польщі про "геноцид поляків" на Волині за часів Другої світової може дати початок процесу взаєморозуміння з Україною.

Про це виданню Rzeczpospolita сказав міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський після зустрічі з президентом Петром Порошенком, повідомляє ZN.ua.

"Я пояснив українському президенту, що для нас прийняття тієї резолюції в Сеймі і назва, врешті-решт, своїм ім'ям того, що сталося кілька десятків років тому, було актом, який може дати початок процесу розуміння, а не нашкодити відносинам ", - сказав польський дипломат.

За словами Ващиковського, мова йде про те, щоб назвати все своїми іменами, показати один одному докази, перевести це питання у вимір діалогу істориків і зняти його з політичного порядку денного.

Нагадаємо, 22 липня польський Сейм 432 голосами прийняв резолюцію, в якій Волинська трагедія визнається геноцидом. Відповідно до рішення 11 липня відзначатиметься в Польщі як День пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами щодо громадян Другої Речі Посполитої.

8 вересня Верховна Рада закликала Сейм Польщі не політизувати українсько-польську історію.

Уцьому році виповнюється 73-тя річниця Волинської трагедії, що забрала життя десятків тисяч поляків і українців під час взаємних конфліктів на території нинішньої Західної України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram