ГоловнаСвіт

Влада Південного Судану погодилася на розміщення в країні миротворців

Представники ООН звинуватили південносуданські війська у злочинах проти мирних жителів.

Влада Південного Судану погодилася на розміщення в країні миротворців
Южный Судан
Фото: upload.wikimedia.org

Влада Південного Судану погодилася на присутність у країні регіонального миротворчого контингенту, щоб не допустити сутичок, схожих на ті, що відбулися в Джубі місяць тому.

Про це було оголошено за результатами зустрічі Міжурядової організації з розвитку Східної Африки (IGAD) в столиці Ефіопії, повідомляє euronews.

На початку липня в Джубі спалахнули збройні сутички між силами, лояльними до президента Салве Кіїра, і колишніми повстанцями, які підтримують віце-президента Рієка Машара. Обидва політики, які належать до різних племен, підписали рік тому мирну угоду, а в січні домовилися про створення уряду національної єдності.

У п'ятницю представники ООН звинуватили урядові війська в злочинах проти мирних жителів під час липневих заворушень. У липні загинуло близько 300 осіб, у тому числі миротворці ООН.

Конфлікт у Південному Судані сягає коріннями грудня 2013 року, коли тут почалися сутички між представниками домінантної народності дінка (до неї належить президент Салве Кіїр) і племені нуер (віце-президент Рієка Машар). Війна забрала близько 10 тис. життів і зробила біженцями близько 2,2 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram