ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліцейським заборонили іронізувати в спілкуванні з громадянами

"Представник поліції зобов'язаний поводитися спокійно, відкрито, уважно та ввічливо".

Поліцейським заборонили іронізувати в спілкуванні з громадянами
Фото: EPA/UPG

Міністерство внутрішніх справ заборонило поліцейським іронізувати в спілкуванні з громадянами.

Про це йдеться в Правилах етичної поведінки поліцейських, затверджених МВС.

"При виконанні поліцейський повинен професійно виконувати свої службові обов'язки, поважати і не порушувати права і свободи людини, неухильно дотримуватися антикорупційного законодавства", - йдеться в правилах.

Представник поліції зобов'язаний поводитися стримано, приязно, відкрито, уважно та ввічливо, викликаючи в населення повагу до поліції і готовність співпрацювати. Він повинен контролювати свою поведінку, почуття і емоції, не дозволяючи особистим симпатіям або антипатіям впливати на прийняття рішень.

Поліцейським заборонено сприяти, здійснювати, підбурювати або терпимо ставитися до будь-яких форм тортур, жорстокого, нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження чи покарання. Також заборонено використовувати будь-яку символіку політичних партій, здійснювати політичну діяльність, а також висловлювати особисте ставлення до діяльності партій.

Відзначають, що поліцейський повинен забезпечити людське ставлення і повагу до затриманого громадянина. "Під час звернення до особи поліцейському заборонено бути зверхнім, погрожувати, іронізувати, використовувати ненормативну лексику... У відносинах із населенням поліцейський зобов'язаний бути тактовним і доброзичливим; висловлювати вимоги або зауваження, що стосуються особи, у ввічливій і переконливій формі", - сказано в правилах.

Нагадаємо, в січні стартує додатковий набір у Нацполіцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram