ГоловнаСуспільствоЖиття

У Тернополі затримали 13 осіб, які залили "кров'ю" приміщення райсуду

У суді проходило засідання у справі про вбивство депутата Ващенка.

У Тернополі затримали 13 осіб, які залили "кров'ю" приміщення райсуду
Фото: tp.npu.gov.ua

У Тернополі декілька осіб у камуфляжній формі та балаклавах увірвалися в зал районного суду під час засідання у справі про вбивство депутата Кременецької райради та громадського активіста Віталія Ващенка.

Про це повідомляють на сайті обласного управління Нацполіції.

"На момент дебошу в залі перебували підозрювані, члени колегії суддів, родичі загиблого й інші громадяни. За попередньою інформацією, невідомі увірвалися в зал засідань і кинули в клітку з чотирма підозрюваними дві скляні банки з рідиною, схожою на кров. У результаті один із затриманих отримав тілесні ушкодження", - йдеться в повідомленні.

Фото: tp.npu.gov.ua

Після цього нападники сіли в бус і поїхали в напрямку Тернополя. По дорозі їх зупинили поліцейські і, застосовуючи спецзасоби, затримали.

"13 чоловіків доставили в міський відділ поліції. Встановлюють їхні особи і причетність до скоєння хуліганства в залі суду. Слідчі Зборівського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 296 частина 2 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб)", - уточнили в поліції.

У "Правому секторі", своєю чергою, заявили, що активісти розлили "кров" на знак протесту, а потім почалася сутичка. Вони стверджують, що вимагали справедливого рішення суду, щоб на лаві підсудних були не тільки виконавці, а й замовник.

За версією ПС, шукати замовника "нікому не цікаво", а справу намагаються затягнути. В організації також заявили, що їхніх активістів затримали "без пояснення причин".

Фото: facebook.com/partyrightsector

Фото: facebook.com/partyrightsector

Нагадаємо, 26 травня 2016 року в Кременці побили громадського активіста Віталія Ващенка у дворі його будинку. Від отриманих травм він помер.

На початку червня прокуратура повідомила, що вбивство Ващенка розкрили. Правоохоронці затримали виконавців і організаторів убивства. Всього було встановлено чотирьох причетних до скоєння цього злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram