ГоловнаСуспільствоПодії

У справі про вбивство в Кривому Озері з'явився новий підозрюваний

Раніше поліцейський проходив як свідок.

У справі про вбивство в Кривому Озері з'явився новий підозрюваний
Фото: news.pn

Слідчі прокуратури Миколаївської області 15 листопада повідомили про підозру колишньому співробітнику Кривоозерського відділення поліції, який був присутній при побитті жителя Кривого Озера Олександра Цукермана, що призвело до його смерті.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, йому закидають перевищення повноважень (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу).

Раніше підозрюваний Роман Богач проходив у справі як свідок, але з'ясувалося, що він також брав участь у побитті. Прокуратура клопотатиме про арешт підозрюваного.

Він є вже четвертим фігурантом цієї справи.

Головним підозрюваним у вбивстві є сержант Денис Ляхвацький. Він єдиний, якому інкримінують ч.1 ст. 115 (умисне вбивство). Сам поліцейський із таким обвинуваченням не згоден. При цьому він згоден зі звинуваченнями за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). Двоє інших підозрюваних - старший лейтенант Микола Хоменко та сержант Олександр Причипойда - заявили в суді, що в загиблого Цукермана стріляв саме Ляхвацький.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня 2016 року в селищі Криве Озеро помер 32-річний місцевий житель Олександр Цукерман, до якого викликали поліцію. Як розповіли в поліції, вночі дружина потерпілого зателефонувала до відділення і повідомила, що її чоловік лютує. За адресою виїхав наряд. Пізніше з'ясувалося, що на Цукермана також заявляв таксист, кажучи, що той його пограбував і розбив йому машину.

Поліцейські почали вимагати, щоб Цукерман вийшов з дому, але той відмовлявся виходити. Через годину він вийшов із лопатою і накинувся на поліцейських. Після чого вони застосували силу, використовуючи, зокрема, і спецзасоби.

За даними судмедекспертизи, Цукерман помер від вогнепальних поранень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram