ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі продавали відремонтовані в гаражі авіадвигуни

На агрегати видавали підроблені сертифікати якості.

У Запоріжжі продавали відремонтовані в гаражі авіадвигуни
Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці впіймали в Запоріжжі групу ділків, які організували нелегальний ремонт цивільних і військових авіаційних двигунів і видавали на них підроблені сертифікати якості відомого запорізького авіапідприємства.

"Авіамайстерня розміщувалася у гаражі. Клієнтів шукали посередники, які переконували, що ремонт двигунів відбуватиметься на заводі. Проте на заводі лише викрадали комплектуючі, необхідні для ремонту", - йдеться на сайті СБУ.

Майстри не мали відповідної кваліфікації і ліцензії на проведення ремонтних робіт авіаційної техніки.

"Тим самим створювалося реальне підґрунтя для авіакатастроф, що могло стати підставами для компрометації запорізьких підприємств-розробників та виробників авіаційної техніки, а також завдати шкоди державним інтересам України", - додали в спецслужбі.

Під час обшуків у квартирах і гаражі співробітники СБУ вилучили відремонтований двигун, який встановлюється на військових гелікоптерах Мі-8 і Мі-24, комплектуючі, викрадені з авіапідприємства, печатки комерційних структур з ознаками фіктивності, бланки, формуляри до авіаційної техніки, підроблені сертифікати якості, а також пристосування для виготовлення підроблених номерів авіаційних двигунів.

Також правоохоронці вилучили у ділків авіакомплект загальною вартістю понад чотири мільйони гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Варто зазначити, що в Запоріжжі розташований завод "Моторсіч", який випускає авіадвигуни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram