ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд арештував 890 гектарів землі в Бучі

Триває досудове розслідування.

Суд арештував 890 гектарів землі в Бучі
Фото: goodvin.info

Печерський районний суд Києва наклав арешт на 890 га земель у місті Буча Київської області в рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного вилучення земель лісового фонду і зміни їх цільового призначення в межах Бучанської селищної ради.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

"Генеральна прокуратура продовжує вживати заходів щодо відновлення прав і законних інтересів мешканців м. Буча, а також держави при розслідуванні кримінального провадження за фактом незаконного вилучення земель лісового фонду і зміни їх цільового призначення в межах Бучанської селищної ради площею 890 га, з подальшим незаконним переведенням зазначених земель до земель житлової та громадської забудови", - йдеться в повідомленні.

За клопотанням прокуратури Печерський районний суд Києва наклав арешт на вказані земельні ділянки, що унеможливить їх подальше відчуження.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 21 липня правоохоронці прийшли з обшуком до мера Бучі Федорука у справі про розкрадання 900 гектарів лісу в Київській області. За даними з відкритих джерел, у 2002 році міськрада Бучі змінила цільове призначення земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею 890 гектарів і зарахувала їх до земель житлової та громадської забудови. Частину лісу отримала сім'я Ігоря Калетника - колишнього першого заступника голови Верховної Ради.

Мер Ірпеня Київської області Володимир Карплюк, який також проходить у цій справі, покинув країну і був оголошений у розшук. Федорук і Карплюк - куми.

Під час обшуків у будинку Федорука знайшли колекцію орденів, гроші та коштовності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram