ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкрився перший офіс поліцейських омбудсменів

Працівники цього підрозділу повинні знати всю ситуацію про забезпечення прав людини на місцях.

У Києві відкрився перший офіс поліцейських омбудсменів
Фото: www.mvs.gov.ua

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе взяла участь у презентації офісу Управління забезпечення прав людини і розповіла про стандарти роботи поліцейського омбудсмена.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Деканоїдзе наголосила, що поліцейський омбудсмен повинен працювати за новими стандартами. Крім того, працівники цього підрозділу повинні знати всю ситуацію про забезпечення прав людини на місцях.

Голова Національної поліції також зазначила, що інцидент, який стався в населеному пункті Криве Озеро, довів, що такий офіс повинен існувати. "Поліцейський омбудсмен, як ми їх називаємо, буде моніторити ситуацію, що відбувається в райуправліннях, у територіальних органах, в ізоляторах тимчасового утримання", - зазначила Деканоїдзе.

Вона також розповіла, що до осіб, яких призначатимуть на зазначені посади, доволі великі вимоги - вони повинні усвідомлювати сучасні стандарти, пов'язані з правами людини.

"Поліцейський омбудсмен повинен працювати за зовсім новими стандартами і моніторити ситуацію абсолютно всюди", - зазначила Деканоїдзе.

Нагадаємо, наприкінці червня пройшла підготовку перша група поліцейських омбудсменів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram