ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд оголосив перерву в оголошенні вироку Савченко

Оголошення вироку продовжиться 22 березня

Суд оголосив перерву в оголошенні вироку Савченко
Фото: twitter.com/mark_feygin

Суд російського міста Донецьк у Ростовській області оголосив перерву в процесі зі справи  української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко, якій у понеділок почали оголошувати вирок.

Про це інформує Русская служба Би-би-си.

Суд повідомив, що оголошення вироку Савченко продовжиться 22 березня.

Нагадаємо, 21 березня Донецький міський суд Ростовської області зачитав звинувачення проти українки Надії Савченко, яка в Луганській області "скоїла вбивство російських журналістів Корнелюка і Волошина з групою осіб за попередньою змовою з мотивів ненависті і ворожнечі". Савченко також звинувачують у незаконному перетині кордону РФ.

Судовий процес над Надією Савченко в Донецьку за звинуваченням у сприянні вбивству російських тележурналістів у Луганській області і в незаконному перетині кордону почався в середині 2015 року. Як заявляється в справі, льотчиця, що служила в добровольчому батальйоні "Айдар" 17 червня 2014 року передала товаришам з батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк та Антон Волошин. Також в справі стверджується, що потім Савченко незаконно проникла на територію Росії, де і була затримана. Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, та була незаконно вивезена до Росії, де проти неї і сфабрикували справу.

На початку березня слухання повинні були завершитися судовими дебатами сторін і останнім словом самої обвинувачуваної. Проте 3 березня раптом суддя не дав Надії Савченко вимовити останнє слово і переніс засідання на 6 березня. Текст заяви був, проте, поширений, а сама Савченко оголосила сухе голодування.

6 березня чергове засідання суду було коротким - останнє слово Надії Савченко було озвучено, крім того, вона також заявила про намір сухе голодування продовжувати. Однак уже через чотири дні генеральний консул України Віталій Москаленко та адвокат Марк Фейгін змогли переконати Надію припинити сухе голодування.  Тепер протягом двох днів суддя планує зачитати вирок. Сторона звинувачення вимагає засудити Савченко до 23 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram