ГоловнаПолітика

Савченко відновить сухе голодування після набуття вироком чинності

Українка не оскаржуватиме вердикт

Савченко відновить сухе голодування після набуття вироком чинності
Надежда Савченко

Українка Надія Савченко після набуття вироком законної чинності має намір знову оголосити сухе голодування, заявив її адвокат Марк Фейгін.

"Надія хоче знову почати сухе голодування через 10 днів, коли вирок набере законної чинності. Вона вважає, що після цього терміну її відразу мусять відправити додому", - повідомив "Интерфакс" у понеділок Фейгін.

Він зазначив, що Савченко не має наміру оскаржити обвинувальний вирок. "Це її рішення, вона вважає, що відмова від оскарження прискорить переговорний процес і її видачу Україні", - сказав захисник.

Адвокат додав, що відмова від оскарження вироку закриє можливість скасувати його в ЄСПЛ. "Вона це чудово розуміє, ми їй все це пояснювали", - сказав Фейгін.

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області визнав українку Надію Савченко винуватою у вбивстві російських журналістів у Луганській області. Оголошення вироку триває, яке саме покарання буде присуджено Савченко, стане відомо у вівторок.

На початку березня слухання мали завершитися судовими дебатами сторін і останнім словом самої обвинувачуваної. Проте 3 березня раптово суддя не дав Надії Савченко виголосити останнє слово і переніс засідання на 6 березня. Текст заяви, однак, оприлюднили, а сама Савченко оголосила сухе голодування.

6 березня чергове засідання суду було коротким - останнє слово Надії Савченко було озвучено, крім того, вона також заявила про намір сухе голодування продовжувати. Однак уже через чотири дні генеральний консул України Віталій Москаленко та адвокат Марк Фейгін змогли переконати Надію припинити сухе голодування.

Сторона обвинувачення вимагає засудити Савченко до 23 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram