ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 71 раз порушили режим повної тиші на Донбасі

Сепаратисти готують збройні провокації на КПП на Артемівському напрямку

За добу бойовики 71 раз порушили режим повної тиші на Донбасі
Фото: facebook.com/ato.news

Бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, незважаючи на домовленості про припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

За минулу добу сепаратисти 71 раз порушили режим повної тиші. На Світлодарській дузі бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО в Зайцевому з 82-міліметрових мінометів, в Новгородському і Майорську - з гранатометів, великокаліберних кулеметів і БМП.

Неподалік тимчасово окупованого Донецька вкотре були обстріляні з різних видів зброї українські позиції в Опитному, Пісках, Авдіївці і в районі шахти Бутівка.

Напруженою була ситуація в районі Мар'їнки - українські військові були змушені відкрити прицільний вогонь у відповідь на обстріли сепаратистів.

"Кількість обстрілів з боку бойовиків збільшується, а географія розширюється. Провокуючи військових на вогонь у відповідь, терористи обстрілюють райони, де проживають мирні жителі", - зазначають у штабі.

"О 21:10 кремлівські найманці з БМП і автоматичного станкового гранатомета обстріляли контрольний пункт в'їзду-виїзду "Мар'їнка" Державної прикордонної служби. За оперативною інформацією, такі провокації готують бойовики й на інших КПВВ, зокрема на Артемівському напрямку", - зазначили у штабі.

Нагадаємо, раніше ватажок "ДНР" похвалився, що його бойовики спалили село на кордоні України та Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram