ГоловнаСуспільствоЖиття

За два дні пацієнтові львівського Охматдиту зібрали понад ₴2 млн

Хлопцеві терміново потрібна дуже рідкісна операція - пересадка кишківника

За два дні пацієнтові львівського Охматдиту зібрали понад ₴2 млн
Фото: facebook.com

Тисячі людей відгукнулися на заклик допомогти 17-річному Максимові з Львівської області. Хлопцеві терміново потрібна дуже рідкісна операція - пересадка кишківника. Її проводять тільки 80 клінік у всьому світі, тому допомогти просили і рідні, і медики.

Про це інформує zaxid.net.

Історія хлопця зі Стрийського району Львівської області зачепила за живе тисячі людей. Тиждень тому хлопцеві вирізали майже весь кишківник, і тепер єдиний його шанс вижити - провести пересадку органа травлення. При цьому рідним не вистачило духу повідомити Максимові діагноз - він і так пережив уже 5 операцій.

Хлопець має вроджену ваду кишківника, але виявили її тільки в 17 років і врятувати орган уже не вдалося. Тепер лікарі шукають клініку, яка погодиться провести трансплантацію.

В Україні таких операцій не роблять. Спочатку зробити пересадку погодилися в Індії, але медики хвилюються, що Максим не переживе далекої дороги, тож домовляються з австрійцями.

За словами лікаря хлопця Віри Приймакової, зараз готують документи. Не виключено, що наступного понеділка вже буде трансфер, який забере Максима в Інсбрук.

Остаточного рахунка австрійці ще не виставили. Операція коштуватиме приблизно €150 тис. І ще по тисячі євро за кожну добу перебування хлопця на лікуванні.

На біду Максима відгукнулися тисячі людей. За два дні зібрали понад два мільйони гривень. Але треба ще двічі по стільки само.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram