ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, 10 отримали поранення в середу

У вівторок поранення отримали не 5, а 9 українських військовослужбовців.

Двоє військових загинули, 10 отримали поранення в середу
Погибший Алексей Болдырев
Фото: www.facebook.com/Lili Sova

За минулу добу в результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, 10 були поранені.

Також, за уточненою інформацією, у вівторок, 8 грудня, були поранені не 5, а 9 українських військовослужбовців, повідомив спікер АТО Олександр Мотузяник.

Втрати сил АТО в середу пов'язані з

підривом БМП біля Опитного поблизу Донецька. Саме тут загинули двоє військових, ще семеро отримали поранення. За даними екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, разом з українськими військовими Олександром Болдирєвим і Андрієм Купріяновим загинув грузинський доброволець Іраклій Кутелія. Судячи з усього, у зведеннях штабу АТО Кутелію не згадують, оскільки він не належав до Збройних Сил України.

Загалом же ситуація на фронті в середу була така

:

На Луганському напрямку бойовики тричі порушили режим тиші на ділянці фронту Щастя - Трьохізбенка уздовж Сіверського Дінця. При цьому ворог застосував гранатомети різних систем і 82-міліметровий міномет.

На Донецькому напрямку поблизу сел. Луганське ворог застосував БМП, а також стрілецьку зброю і гранатомети. Трохи спокійніше було на північ від Горлівки (біля Майорська), де вчора сталися дві короткочасні провокації. У сел. Новгородське ворог застосував 120-міліметровий міномет і гранатомети різних систем.

Дуже складною залишається ситуація поблизу Донецького аеропорту, де противник повернувся до тактики цілодобових обстрілів позицій військових. Щоправда, важке озброєння на ділянці фронту Авдіївка - Піски застосовують епізодично. Однак тут активно працюють ворожі снайпери.

Епіцентром протистояння вчора було м. Красногорівка. На цьому рубежі оборони вчора зафіксували численні мінометні і танкові обстріли.

По сел. Курахівка (12 км до лінії фронту) було випущено 4 ракети з ворожої установки «Град». Зате в Мар'їнці вчора було спокійно.

Також, за оперативною інформацією, бойовики тримають на лінії зіткнення й епізодично використовують установки «Град-П» («Партизан»).

На Маріупольському напрямку в сел. Новотроїцьке була сутичка сил АТО з противником. Також неспокійно вчора було в Широкиному: два обстріли з 82-міліметрових мінометів, серія пострілів із гранатометів тощо.

Учора в зоні АТО зафіксували польоти 9 БПЛА (всі - в Донецькій області, зокрема поблизу Авдіївки і Маріуполя). Також 2 російські БПЛА вели повітряну розвідку вздовж лінії державного кордону біля Луганської та Харківської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram