ГоловнаПолітика

Під час обшуку в Кузьміна силовики знайшли золоту лопату, - джерело

Виріб виконано в розмірах, аналогічних звичайним городнім лопатам.

Під час обшуку в Кузьміна силовики знайшли золоту лопату, - джерело
Фото: telegraf.com.ua

Українські правоохоронні органи в рамках однієї з кримінальних справ, порушеної проти колишнього заступника генерального прокурора Рената Кузьміна, провели обшук у його будинку. Факт обшуків він підтвердив недавно одному з українських видань. 

Разом з тим, за інформацією одного із соратників Кузьміна, який нині осів у Росії, крім цінностей, документів, а також матеріалів, що безпосередньо цікавили слідство, в екс-заступника генпрокурора знайшли цікавий "сувенір" - золоту лопату. Виріб виконано в розмірах, аналогічних тим, в яких виготовляють звичайні городні лопати, однак з золота. 

У зв'язку з тим, що офіційних повідомлень від силових органів про результати обшуків у Кузьміна не було, LB.ua сьогодні надсилає відповідні тематичні запити. 

Нагадаємо, Генеральна прокуратура підозрює колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна в скоєнні низки тяжких злочинів. Зокрема, проти нього розслідують кримінальні провадження за ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу (незаконне затримання, привід, домашній арешт або утримання під вартою), що передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років. 

Окрім того, розслідування проводять за підозрою колишнього заступника генпрокурора Рената Кузьміна в організації 2010 року незаконного затримання колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка; також - за звинуваченням у підбурюванні судді Печерського суду Києва до обрання Луценкові запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. 

Кузьмін перебуває в державному розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram