ГоловнаПолітика

Інавгурацію Трампа відвідала рекордна кількість українських політиків

Квитки на інавгурацію коштували від $25 тис. до мільйона доларів.

Інавгурацію Трампа відвідала рекордна кількість українських політиків
Фото: EPA/UPG

45-й президент США Дональд Трамп офіційно заступив на посаду. Президентів інших країн на інавгурацію традиційно не запрошували - на офіційні заходи запрошуються тільки посли. При цьому на церемонії інавгурації у Вашингтоні було присутнє рекордне число українських політиків - близько 100.

Ще кілька днів тому в США прилетіли Михайло Саакашвілі і Борислав Береза. Також урочистості відвідали Оксана Білозір (БПП), перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук, заступник голови АП Олексій Філатов, екс-генпрокурор Віктор Шокін, депутати Сергій Льовочкін, Вадим Новінський, Олександр Вілкул, Микола Скорик, Георгій Логвинський, Олег Кришін, Павло Унгурян, Андрій Артеменко та інші.

Попередньо повідомлялося про присутність на інавгурації Трампа лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, але "Батьківщина" спростувала інформацію.

Згідно з даними, що з'явилися в Мережі, квитки на інавгурацію коштували від $25 тис. до мільйона доларів, залежно від наближеності місця до президента. Найдорожчий квиток - за мільйон доларів - передбачає "вечерю при свічках" з Трампом, віце-президентом Майком Пенсом і їх дружинами. Квитки від $150 тис. і більше дають право на відвідування "Балу свободи", де буде присутній і Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram