ГоловнаПолітика

Турчинов назвав ракетні навчання біля Криму важливим кроком для відновлення ППО

Ракети вразили повітряні і надводні цілі.

Турчинов назвав ракетні навчання біля Криму важливим кроком для відновлення ППО
Фото: Facebook/MIL.IN.UA

Секретар РНБО Олександр Турчинов назвав випробувальні пуски керованих ракет середньої дальності у Криму, які Україна провела в четвер, серйозним кроком до відновлення протиповітряного захисту країни.

Про це він повідомив після закінчення випробувань, повідомляє прес-служба РНБО.

За словами Тручинова, ракети підтвердили свої бойові характеристики і влучили просто в ціль. "Ракетні комплекси, які випробовувалися, можуть надійно вражати і повітряні, і надводні цілі", - зазначив секретар РНБО, підкресливши, що навчання і ракетні пуски відбулися згідно із затвердженою програмою. "Тобто в точно запланований час і в запланованому місці", - додав він.

"Протягом багатьох років російська агентура і продажні керівники міністерств оборони свідомо знищували систему протиповітряної оборони України", - сказав він, пояснивши, що "саме тому ці випробування були дуже важливими, тому що це дуже серйозний крок до відновлення протиповітряної оборони нашої країни".

Нагадаємо, 1-2 грудня в Херсонській області над Чорним морем Україна проводить військові навчання з випробуванням зенітних ракет середньої дальності. Це обурило РФ, оскільки вона вважає, що це її територія. Міноборони РФ пригрозило Україні ракетним ударом у відповідь на стрільби біля Криму. Також Росавіація випустила повідомлення про встановлення заборонених зон.

Пізніше Росавіація повідомила про зміну Україною зони ракетних стрільб, заявивши, що "нові зони є в нейтральних водах, а територіальні води РФ не будуть зачіпатися".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram