ГоловнаПолітика

Наливайченко пропонує перевіряти кандидатів на керівні посади на детекторі брехні

Перевірка повинна бути щорічною

Наливайченко пропонує перевіряти кандидатів на керівні посади на детекторі брехні

Усі претенденти на керівні посади в органах влади повинні проходити перевірку на детекторі брехні. Таку думку висловив екс-голова СБУ, лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченков інтерв’ю Oboz.TV.

Він відзначив, що робота з виявлення ворожих агентів, яку СБУ та інші правоохоронні органи вели з перших днів російської агресії, повинна продовжуватися.  

«Нам не можна послабляти контроль… Професійна перевірка, професійне виявлення людей, які ведуть або нечесний або зрадницький спосіб життя - це обов'язок зараз влади і необхідно застосовувати усі механізми», - наголосив екс-голова СБУ.

На його думку, окрему увагу зараз  варто приділити перевірці тих, хто претендує на високі посади.

«На що треба звертати увагу зараз – це, безумовно , усі люди, які проходять по конкурсам – прозорим, або не дуже – на керівні посади в органи влади в нашій державі. Контррозвідувальну перевірку, детектор брехні,  треба перевіряти обов'язково», - сказав Наливайченко.

За його словами, перевірка на детекторі має бути щорічною ,  обов’язковою при призначенні на посади та торкатися трьох блоків  питань.

 «Саме це має на детекторі брехні перевірятися – маєш зв'язок з іноземними спецслужбами або ні, був задіяний у корупції або ні, правдиві відомості навів у своїй анкеті при призначенні на посаду чи ні», - зауважив політик.

Що стосується роботи з виявлення ворожих агентів, то тут,  за його словами, окремої уваги заслуговують ті з мешканців Російської  Федерації, хто зараз отримує українське громадянство.

«Я маю на увазі найбільш небезпечну для нас частку - це ті, хто були в великому російському бізнесі, який підтримував і підтримує агресора на нашій території . Друге  - це люди, які працювали або приховують до цього часу свою роботу у російських пропагандистських центрах, російських медійних агентствах», -  зауважив В. Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram