ГоловнаПолітика

Регламентний комітет розгляне зняття недоторканності з Новинського, тільки-но ГПУ виправить подання

Голова комітету хоче уникнути оскарження в суді.

Регламентний комітет розгляне зняття недоторканності з Новинського, тільки-но ГПУ виправить подання
Павел Пинзеник
Фото: nfront.org.ua

Регламентний комітет розгляне і дасть свій висновок щодо притягнення до відповідальності народного депутата фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського відразу після того, як Генеральна прокуратура усуне всі ризики у своєму поданні, щоб не дати можливості оскаржити це рішення в суді.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради Павло Пинзеник у коментарях журналістам.

"Зараз Генеральна прокуратура не дуже добре підготувала подання. Я не знаю, як вони потім будуть виглядати в суді, підозрюю, що не дуже добре", - сказав він.

Павло Пинзеник зазначив, що на основі стенограми вчорашнього засідання Комітет сформулює свої зауваження до ГПУ, щоб сунути всі недоліки до наступного розгляду питання зняття недоторканності з Новинського.

Парламентарій також підкреслив, що завдання регламентного комітету полягає в підготовці процедури притягнення до відповідальності народного депутата Опоблоку відповідно до вимог закону.

"Ми діємо в рамках своєї компетенції", - підкреслив Пинзеник.

"Я пропоную депутатам, які критикують, увійти в Регламентний комітет. Черги до нашого комітету я не бачу, жодного представника "Самопомочі" немає, працювати ніхто не хоче. На засідання комітету бажання в депутатів приходити немає, ніхто не бажає ставити запитання, зате всі вважають за необхідне коментувати роботу Регламентного комітету", - резюмував народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram