ГоловнаПолітика

В ОБСЄ попередили про можливість наступу бойовиків на Маріуполь

Об'єднані російсько-сепаратистські сили нарощують сили поблизу міста.

В ОБСЄ попередили про можливість наступу бойовиків на Маріуполь
Фото: rbc.ua

Посол США при Організації з безпеки і співробітництва у Європі Деніел Беєр заявив про можливість наступу об'єднаних російсько-терористичних сил на Маріуполь і його околиці.

Про це йдеться у заяві Беєра, яку він виголосив у четвер на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні, інформує УНІАН.

"Ми і досі серйозно стурбовані через нарощування сил об'єднаними російсько-сепаратистськими силами за межами Маріуполя", - заявив Беєр.

Він повідомив, що 14 листопада російсько-терористичні сили блокували доступ спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які хотіли відвідати два райони, розташовані на північний схід від Маріуполя.

"Звертаючи увагу на те, що СММ спостерігала зв'язок між обмеженням у доступі і порушеннями режиму припинення вогню, ми глибоко стурбовані тим, що об'єднані російсько-сепаратистські сили, можливо, планують більше нападів на Маріуполь або його околиці", - заявив Беєр.

У зв'язку з цим дипломат нагадав, що лише два тижні тому російсько-сепаратистські сили здійснили обстріл передмістя Маріуполя з ракетних систем залпового вогню.

"Ми закликаємо Росію і сепаратистів, яких вона підтримує, надати спостерігачам повний і необмежений доступ до районів поблизу Маріуполя і негайно відвести заборонене озброєння", - заявив Беєр.

Раніше у СММ ОБСЄ заявили, що ескалація на Донбасі досягла піку. Минулого тижня зафіксовано найбільше з початку року число обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram