ГоловнаПолітика

"Народний фронт" готовий голосувати за зняття недоторканності з Новинського

"Для нас принципово, щоб злочинців із банди Януковича притягнули до відповідальності".

"Народний фронт" готовий голосувати за зняття недоторканності з Новинського
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народного фронту" буде голосувати за зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського ("Опозиційний блок").

"Фракція "Народного фронту" була учасником Революції гідності. Ми відстоювали інтереси України і боролися за перемогу, і тому для нас принциповим є питання, щоб усі злочинці з банди Януковича були притягнуті до відповідальності. Тож ми підтримуватимемо подання в сесійній залі про позбавлення Новинського недоторканності", - сказав у четвер лідер фракції Максим Бурбак.

Він висловив упевненість, що регламентний комітет Верховної Ради здатний оперативно зібратися і прийняти рішення стосовно Новинського після того, як отримає додаткову інформацію від Генпрокуратури.

Нагадаємо, Новинський є одним із підозрюваних у незаконному тиску на Українську православну церкву Московського патріархату з метою усунення з посади покійного митрополита Володимира. Зокрема, йому закидають співучасть у позбавленні волі особистого помічника Володимира - Олександра Драбинка (ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 365 Кримінального кодексу).

Вердикт регламентного комітету за поданням про зняття депутатської недоторканності обов'язковий для винесення питання на голосування в залі Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram