ГоловнаПолітика

Суд відмовився надягати електронний браслет на суддю Вищого госпсуду Ємельянова

Заявником звинувачень виступає суддя, яку саму звинувачують в отриманні хабара.

Суд відмовився надягати електронний браслет на суддю Вищого госпсуду Ємельянова
Артур Емельянов

Печерський районний суд Києва відмовився застосовувати обмежувальний захід у вигляді електронного браслета щодо судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова. Про це заявив адвокат Олексій Шевчук, який представляє в суді інтереси Ємельянова, повідомляють Українські новини.

За словами адвоката, Генпрокуратура вкотре не змогла обґрунтувати висунуті проти Ємельянова звинувачення.

"Звинувачення, які висуваються у підозрі, не витримують ніякої критики. Порушена процедура вручення підозри судді, а заявником звинувачень виступає суддя А. Пригунова, яку саму звинувачують в отриманні хабара. За дивним збігом обставин, слідство щодо А. Пригунової веде той же підрозділ ГПУ, що і щодо Ємельянова", - зазначив адвокат.

Захисник не виключив того, що суддя А. Пригунова звинуватила його клієнта під тиском з боку Генпрокуратури.

Нагадаємо, 18 жовтня ГПУ повідомила про підозру колишньому голові Вищого господарського суду Віктору Татькову і колишньому заступнику голови суду Артуру Ємельянову в незаконному втручанні у автоматизовану систему розподілу справ.

Віктор Татьков, який очолював Вищий госпсуд за Віктора Януковича, у вересні був звільнений Радою з посади судді в порядку люстрації. Втім, на сайті Вищого госпсуду він досі є в списку суддів, як і Ємельянов.

Татьков і Ємельянов - вихідці з Донецької області. За даними ЗМІ, в часи Януковича вони створювали систему "донецького правосуддя" в київських судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram