ГоловнаПолітика

Ложкін: драйвером зростання української економіки повинні стати приватні інвестиції

У Парижі пройшов Французько-український бізнес-форум.

Ложкін: драйвером зростання української економіки повинні стати приватні інвестиції

У Парижі в рамках Французько-українського бізнес-форуму відбулося обговорення стратегії реформ в Україні, а також інвестиційного потенціалу нашої країни. У роботі форуму бере участь цілий десант українських держменеджерів і CEO приватних компаній. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін.

"Українські ринки добре знайомі французькому бізнесу. Практично всі великі компанії з Франції давно і успішно ведуть справи в Україні. Однак існує ще маса можливостей для розвитку та активізації українсько-французького партнерства - і на рівні держави, і на рівні бізнесу. У Франції - потужна економіка, друга в Європі, але вона, як і багато великих економік, стикається зі складними проблемами. Україна може стати рішенням частини цих проблем", - зазначив Ложкін.

На думку Ложкіна, економіці України під силу рости на рівні 6-9% упродовж десятиліть.

"Зараз Україна впевнено рухається шляхом від політики виживання до стратегії зростання. У 2017 році уряд прогнозує зростання ВВП на рівні 3%, а дефіцит бюджету не повинен перевищувати 3% ВВП. Ці цифри підтверджує і МВФ, який дає позитивний прогноз для української економіки - зростання ВВП до 2,5% в 2017-му, 3% в 2018-му, 3,5% в 2019-му і 4% - в 2020 і 2021 роках. Драйвером українського економічного дива повинні стати приватні інвестиції. Це - та кров, яка наповнить економічне серце України", - наголосив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram