ГоловнаПолітика

"Батьківщина" відмовилася підтримати проект держбюджету-2017

"Це бюджет знищення української нації, бюджет ліквідації половини населення України".

"Батьківщина" відмовилася підтримати проект держбюджету-2017
Фото: Макс Требухов

Фракція "Батьківщина" не буде підтримувати проект державного бюджету на 2017 рік.

Про це заявила її лідер Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ні в якому разі не можна приймати бюджет-2017. Оскільки це бюджет знищення української нації, бюджет ліквідації половини населення України", - сказала Тимошенко.

За її словами, в бюджеті ліквідовуються всі пільги для чорнобильців, афганців, хворих, дітей-інвалідів, дітей-сиріт, матерів-одиначок. Також вона незадоволена рівнем мінімальної зарплати, який нібито вдвічі нижчий за прожитковий мінімум, а також високими зарплатами співробітників правоохоронних органів. Тимошенко вважає, що це свідчить про створення поліцейської держави.

Тимошенко також виступає проти передачі на місцевий рівень фінансування охорони здоров'я та освіти. "Цей тягар на 16 млрд гривень ляже на місцеві бюджети, яких позбавили дохідної бази", - обурилася вона.

"Це бюджет не децентралізації, а бюджет повної централізації всіх витрат і зачистки місцевого самоврядування. Я думаю, що цим бюджетом у стратегічній перспективі чинна влада планує зменшити кількість людей, які проживають в Україні, щонайменше на 10 млн. Вони просто зачищають українців, тому цей бюджет є абсолютно неприйнятним", - сказала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram