ГоловнаПолітика

Клімкін: зустріч нормандської четвірки - тест для РФ на здатність виконувати Мінськ

Переговори пройдуть напередодні засідання Європейської Ради.

Клімкін: зустріч нормандської четвірки - тест для РФ на здатність виконувати Мінськ
Фото: скриншот с ютуба

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що завтрашня зустріч нормандської четвірки повинна показати, чи здатна Росія виконувати Мінські домовленості.

"Завтрашня зустріч в Берліні напередодні засідання Європейської Ради - справжній тест для Росії на здатність виконувати Мінські домовленості", - написав він у твіттері.

В ефірі телеканалу "112.Україна" Клімкін повідомив, що ідея організувати зустріч належить канцлеру Німеччини Ангелі Меркель. Вона повинна показати, чи можна далі послідовно тиснути на керівництво Росії в питанні виконання мінських домовленостей.

"Це є обов'язковим напередодні Європейської Ради, де буде обговорюватися питання відносин з Росією. Тому саме в цьому контексті це дуже важливо", - додав міністр.

За його словами, Україна працює над дорожньою картою виконання Мінських домовленостей, яка передбачає спочатку виконання пунктів про забезпечення безпеки та звільнення полонених, і лише потім перехід до політичних пунктів.

При цьому він повторив слова президента Петра Порошенка, що оособливих очікувань від зустрічі в України немає.

Нагадаємо, що увечері в середу, 19 жовтня, в Берліні пройде перша за рік зустріч голів держав, які беруть участь в мирних переговорах "нормандського формату".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram