ГоловнаПолітика

НАБУ затримало слідчого Генпрокуратури

Працівник "департаменту Кононенка-Грановського" вкрав талони на бензин.

НАБУ затримало слідчого Генпрокуратури
Фото: nabu.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали в четвер старшого слідчого з особливо важливих справ Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури.

Затримання відбулося в рамках розслідування, яке детективи НАБУ почали 1 вересня за заявою потерпілої сторони, повідомляє бюро.

За даними слідства, затриманий співробітник ГПУ, всупереч вимогам ст.216 Кримінального процесуального кодексу України щодо підслідності, проводив розслідування за підозрою голови однієї із сільських рад Черкаської області в отриманні хабара майже 5 млн грн. Під час обшуку в рамках цієї справи слідчий "заволодів знайденими талонами на значний обсяг палива, які належали сільській раді". Їх він використовував для заправки особистого автомобіля і автомобіля дружини.

Затриманому готують повідомлення про підозру за ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Нагадаємо, Департамент з розслідування особливо важливих справ ГПУ вважається підконтрольним нардепам від БПП Ігорю Кононенку й Олександру Грановському. Із цим департаментом НАБУ мало неодноразові конфлікти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram