ГоловнаПолітика

Чиновників Міноборони запідозрили в махінаціях із продажем танків на ₴22 млн

Тривають позапланові ревізії в Міноборони, на Харківському бронетанковому заводі і у військових частинах.

Чиновників Міноборони запідозрили в махінаціях із продажем танків на ₴22 млн
Фото: EPA/UPG

Військова прокуратура Центрального регіону України перевіряє причетність співробітників Департаменту відчуження військового майна Міністерства оборони до махінацій з продажем бронетехніки на суму 22,8 млн грн.

Про це інформує прес-служба прокуратури.

Згідно з повідомленням, протягом 2013 року товариство з обмеженою відповідальністю проводило роботи з оцінки вартості надлишкового майна Збройних Сил України, а саме танків Т-64Б1 і Т-64Б1В, призначених для продажу.

"Під час проведення планового аудиту Департаменту відчуження військового майна Міноборони України встановлено заниження ринкової вартості реалізованих танків на суму понад 22,8 млн гривень", - зазначили в прокуратурі.

Задля з'ясування причин, які призвели до заниження вартості танків, можливих порушень у діях конкретних керівників Міноборони України та суб'єкта оціночної діяльності, а також встановлення остаточної суми збитків, тривають позапланові ревізії фінансово-господарської діяльності Департаменту відчуження військового майна Міністерства оборони, держпідприємства "Харківський бронетанковий завод" і військових частин.

Також відпрацьовуються версії про можливі порушення керівниками держпідприємств під час подальшої реалізації цієї військової техніки.

Як повідомляли, Генеральна прокуратура вивчає діяльність усіх міністрів оборони та начальників Генерального штабу, починаючи з 1991 року.

Нагадаємо, з 2004-го по 2015 рік Україна втратила 832 танки, 232 вертольоти, 202 літаки, 714 БМП і БТР, 4930 автомобілів, 28 555 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 1 824 одиниці стрілецької зброї, боєприпасів на 560 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram