ГоловнаПолітика

Колишнього начальника міліції Донецької області оголосили в розшук

Роман Романов не запобіг сепаратизму.

Колишнього начальника міліції Донецької області оголосили в розшук
Роман Романов

Прокуратура Донецької області викликала на допит колишнього начальника Головного управління МВС у Донецькій області Романа Романова.

"Слідчим відділом прокуратури Донецької області розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) КК України стосовно генерал-майора міліції, який 2014 року зрадив присязі співробітника правоохоронних органів України і сприяв створенню на території Донецької області терористичної організації «ДНР»", - сказано в повідомленні прокуратури.

Встановлено, що Романов у період з лютого по березень 2014 року, перебуваючи на посаді начальника Головного управління МВС України в Донецькій області, не організовував належної роботи відомства для запобігання антиукраїнським мітингам у Донецьку і притягнення до кримінальної відповідальності радикально налаштованих прихильників так званого «референдуму» про відокремлення території Донецької області від України.

Крім того, під час захоплення адміністративної будівлі Донецької обласної державної адміністрації голова міліцейського головкому особисто виступив перед учасниками громадських заворушень і пообіцяв їм співпрацю з боку міліції.

Романов зараз перебуває на тимчасово окупованій території, тому проти нього проводять спеціальне досудове розслідування.

Романову заочно оголошено про підозру, його оголошено в розшук.

На 15, 16 і 17 серпня прокуратура Донецької області офіційно викликає Романова на допит для вручення йому повідомлення про підозру, допиту як підозрюваного, закінчення досудового розслідування і ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, торік Романова помітили в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram