ГоловнаПолітика

Горбатюк: спільником "беркутівців"-утікачів був один із керівників ГО "Ніхто крім нас"

Йому пред'явлено підозру в приховуванні злочину.

Горбатюк: спільником "беркутівців"-утікачів був один із керівників ГО "Ніхто крім нас"
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура вважає, що втечу більшості "беркутівців" із "чорної сотні", які розстріляли людей на Майдані, організував один із керівників громадської організації "Ніхто крім нас".

23 липня на телебаченні генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ця особа була в лавах протесту. Голова департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк у коментарі LB.ua уточнив, про кого саме мова.

"Я не можу назвати прізвище, можу сказати, що підозру дійсно пред'явлено особі з керівництва цієї ГО "Ніхто крім нас". Йому повідомили про підозру в приховуванні злочину, це стаття 396 Кримінального кодексу, санкції якої передбачає позбавлення волі до 3 років, тобто це не тяжкий злочин, середньої тяжкості. Кримінальний кодекс не передбачає в такому випадку арешт як запобіжний захід", - розповів Горбатюк.

Він уточнив, що підозрюваний допоміг співробітникам "Беркуту" виїхати з Києва і заховати зброю, яку знайшли в серпні 2015 року та передали департаменту спецрозслідування в лютому 2016-го.

Нагадаємо, так звану "чорну роту" "Беркуту" (роту спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУ МВС у Києві) підозрюють у вбивстві 39 учасників масових протестів на Майдані і вул. Інститутській 20 лютого 2014 року.

ВГО "Ніхто крім нас" об'єднує ветеранів Афганістану з метою соціального захисту їх та їхніх сімей. Члени організації були серед учасників Майдану. Лідером організації є Олександр Ковальов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram