ГоловнаПолітика

У Миколаївській області офіційно визнали стан автодоріг катастрофічним

Депутати закликали терміново виділити гроші на відновлення дорожнього покриття з резерву держбюджету

У Миколаївській області офіційно визнали стан автодоріг катастрофічним
Фото: www.bnews.kz

Депутати Миколаївської обласної ради у вівторок, 26 липня, визнали стан автомобільних доріг загального користування в межах області катастрофічним, надзвичайно критичним і таким, що загрожує життю і здоров'ю людей.

Про це інформує прес-служба Миколаївської обласної ради.

"Ситуацію на автодорогах державного значення в межах Миколаївської області, а саме: Н-11 Дніпропетровськ-Миколаїв (через місто Кривий Ріг), Н-14 Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв, М-13 Кропивницький (Кіровоград) - Платонове, Г-55 Вознесенськ - Новий Буг і Р-75 КПП "Тимкове" - Балта - Первомайськ - Доманівка - Олександрівка, Т-15-10 Нова Одеса - Єланець - визнати надзвичайною ситуацією техногенного характеру", - йдеться в повідомленні.

Депутати вирішили звернутися до прем'єр-міністра України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки та оборони України, Державної служби надзвичайних ситуацій, Державного агентства автомобільних доріг України щодо термінового направення в Миколаївську область відповідної комісії з метою визначення ступеня і рівня небезпеки НС та виділення коштів з резерву держбюджету на відновлення дорожнього покриття.

Як повідомлялося, міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав 90% українських доріг безнадійними.

Нагадаємо, в середині березня Кабмін затвердив виділення з держбюджету 6,5 млрд грн на ремонт і будівництво доріг в Україні у 2016 році. Ще 7,7 млрд гривень на ці цілі повинні виділити місцева влада та міжнародні фінансові організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram