ГоловнаПолітика

Полторак перевірив і залишився незадоволений якістю харчування солдатів 28-ї бригади

Офіцер, який відповідає за тилове забезпечення, втратив посаду.

Міністр оборони Степан Полторак у неділю, 24 липня, взяв участь у перевірці якості харчування солдатів 28-ї окремої механізованої бригади, яка дислокується в селищі Чорноморське (Одеська область).

Ці перевірки призначили після того, як з'ясувалося, що один із підрядників Міноборони - компанія "Візит" - годує військових у навчальному центрі "Десна" неякісними продуктами.

У 28-й бригаді ситуація виявилася не кращою. Під час перевірки продовольчих складів частини, холодильників, місць зберігання продуктів харчування військовослужбовців, овочесховища були виявлені запаси неякісних, зіпсованих продуктів харчування. Усі продукти харчування зберігали в антисанітарних умовах, температурного режиму зберігання продуктів не дотримувалися, повідомляє прес-служба Міноборони.

"У військовій частині, яку ми перевіряємо сьогодні, м'ясна продукція, масло, молоко, сир, сосиски - все зберігається в одному холодильнику в розкиданому вигляді. Ми опитали солдатів у військовій частині, і вони відповіли нам, що нічого не їдять на обід, крім чаю і булочок", - розповів начальник Центру розвитку і супроводу матеріального забезпечення Дмитро Марченко.

У зв'язку із цим офіцера, що відповідав за тилове забезпечення в частині, звільнено. Начальнику військової служби правопорядку Одеського гарнізону доручено перевірити всі види діяльності цієї частини.

Нагадаємо, що на початку 2016 року багатомільйонний підряд на харчування військових в Одеській області виграло ПП "Артек-Союз". У вересні 2015 року близько 3 тисяч військовослужбовців стали частиною експерименту з організації харчування у військових їдальнях, метою якого є визначення можливості впровадження системи організації харчування військовослужбовців за стандартами, наближеним до стандартів армій провідних країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram