ГоловнаПолітика

Найєм, Лещенко, Заліщук і Пташник вступили в партію "Демократичний альянс" (оновлено)

З'їзд політсили пройде сьогодні.

Народний депутат Мустафа Найєм написав заяву про вступ у політичну партію "Демократичний альянс".

У своєму фейсбуці Найєм також повідомив, що склав із себе повноваження заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка". Однак виходити з БПП депутат не буде, щоб не позбутися мандата.

Найєм юридично стане членом "ДемАльянсу" на з'їзді, який відбудеться в суботу. З'їзд пройде в "Холі чемпіонів" на НСК "Олімпійський", повідомив депутат.

Оновлено. Крім Найєма, в "ДемАльянс" вступили нардепи Сергій Лещенко (БПП), Світлана Заліщук (БПП) і Вікторія Пташник (позафракційна, обрана за списками "Самопомочі").

"Ми вже прийняті, біля нас мандати, і ми голосуємо на з'їзді як члени партії", - сказав Лещенко "Українським новинам".

Як повідомляють на фейсбук-сторінці "ДемАльянсу", делегати затвердили нову редакцію статуту партії, яка передбачає "полілідерство", інші підходи до формування політради і створення експертної ради, до якої можуть увійти фахівці з різних сфер, які можуть не бути членами партії.

Делегати обрали своїми співголовами партії Василя Гацька та Світлану Заліщук.

Заліщук повідомила, що стала співголовою партії на чотири місяці.

Політрада "ДемАльянсу" складатиметься зі співголів партії, членів правління, керівників обласних організацій і діючих народних депутатів - Заліщук, Лещенка, Найєма та Пташник.

Нагадаємо, паралельно свою партію створюють колишні заступники генпрокурора Давид Сакварелідзе і Віталій Касько, а також нардепи Віктор Чумак і Наталія Новак.

Партія "Демократичний альянс" створена в 2010 році. Найбільшим успіхом "ДемАльянсу" стало проходження двох його членів до складу Київради скликання 2014-2015 років. Політсила брала участь у парламентських виборах 2014 року разом із партією "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, але не подолала прохідний бар'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram