ГоловнаПолітика

Суд відсторонив прокурора сил АТО від посади

Костянтин Кулик заявив, що останній місяць займався іншим

Солом'янський районний суд Києва усунув з посади військового прокурора сил антитерористичної операції Костянтина Кулика, підозрюваного в незаконному збагаченні.

Рішення суду оголосив у понеділок суддя Сергій Коробенко. Воно задовольняє клопотання сторони обвинувачення - Антикорупційної прокуратури.

Кулика відсторонили від посади на два місяці - до 4 вересня.

Сам Кулик на засіданні заявив, що вже понад місяць не виконує обов'язки прокурора сил АТО, а є процесуальним керівником у справі Сергія Курченка.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Козачина зазначив, що, заявляючи про своє процесуальне керівництво у справі Курченка, Кулик намагається політизувати справу.

У понеділок суд також мусить ухвалити рішення про запобіжний захід для Кулика. Антикорупційна прокуратура порушує клопотання про цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро, яке працює в спайці з Антикорупційною прокуратурою, напередодні повідомило про підозру Кулика за ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу (незаконне збагачення).

Текст повідомлення про підозру Кулика напередодні потрапив у ЗМІ. Кулику інкриміновано придбання дорогої нерухомості, що не відповідає рівню його доходів. Крім того, в документі йдеться, що Кулик не вказав у декларації за 2013 рік авто Toyota Land Cruiser 100, яким він почав користуватися у 2010 році на підставі довіреності, виданої Жиліним Володимиром - батьком одного з лідерів терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram