ГоловнаПолітика

Савченко виступила за поетапне зняття санкцій з Росії

Нардеп вважає, що антиросійські санкції повинні бути "більш персональними".

Савченко виступила за поетапне зняття санкцій з Росії
Фото: EPA/UPG

Депутат Верховної Ради Надія Савченко висловилася за поетапне зняття санкцій з РФ у разі виконання російською стороною необхідних умов.

Про це вона заявила в інтерв'ю Deutsche Welle.

На її думку, європейські антиросійські санкції повинні бути "більш персональними" і стосуватися конкретних особистостей, тоді як загальні економічні санкції "бажано з часом скасовувати".

"Я не вважаю, що потрібно звалюватися в третю світову війну... Європа може і повинна цивілізовано розмовляти з Росією мовою економіки і політики, але вести діалог зі свідомими запроданцями, яких цікавлять тільки свої шкурні інтереси, немає сенсу", сказала Савченко.

"Ведмідь у тайзі господар, але на якійсь стадії його дресирують", - додала депутат.

Нагадаємо, проти Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими були введені індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції продовжено до 15 вересня 2016 року. Економічні санкції діють до 31 липня 2016 року. Термін дії санкції проти Криму минав 23 червня 2016 року, але 17 червня їх продовжили ще на рік. Раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр також закликав відмовлятися від антиросійських санкцій поетапно - у міру виконання нею умов Мінських домовленостей й істотного прогресу в досягнення миру на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram