ГоловнаПолітика

Порошенко зібрався ввести санкції проти кривдників кримських журналістів

Президент перейнявся утисками свободи слова на півострові

Порошенко зібрався ввести санкції проти кривдників кримських журналістів
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Президент України Петро Порошенко доручив зайнятися питанням застосування персональних санкцій стосовно осіб, які причетні до порушення прав ЗМІ і свободи слова у Криму.

"У зв'язку з системними і цілеспрямованими порушеннями російською окупаційною владою прав людини на свободу слова, свободу вираження поглядів і переконань в окупованому Криму доручив відпрацювати питання про застосування персональних санкцій стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо засобів масової інформації, журналістів і порушень законодавства про свободу слова на території Автономної Республіки Крим та в місті Севастополі", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, в середині квітня стало відомо про порушення кримінальної справи стосовно журналіста "Крым. Реалии" Миколи Семени за підозрою в екстремістській діяльності. Йому обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Інститут масової інформації та Незалежна медіа-профспілка України в антирейтингу "Вороги преси-2016" перше місце віддали "прокурору Криму" Наталі Поклонській за системний тиск і переслідування журналістів, відкриття кримінальних справ проти українських журналістів, заборону вживання слів "Меджліс" і "Меджліс кримськотатарського народу" в медіа.

6 червня в Україні відзначається День журналіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram