ГоловнаПолітика

Порошенко подякував Раді за судову реформу

"Ваші важливі рішення є свідченням того, що країна реформується"

Порошенко подякував Раді за судову реформу
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко подякував Верховній Раді за судову реформу, затверджену двома законопроектами в четвер.

"Парламент знайшов у собі сили у найважливіший і, можливо, найважчий час в історії України об'єднатися, поламавши сценарій країни-агресора, яка поширює чутки про те, що в Україні править розбрат, а український парламент не здатний ухвалювати ні Конституцію, ні закони, ні реформувати країну. Ваші найважливіші рішення, які ви продемонстрували протягом останнього тижня є свідченням того, що країна рішуче реформується. Дякую вам за це", - сказав Порошенко депутатам.

"Я теж буваю на фронті і зустрічаюся з бійцями, і ключові посили від бійців звучать так, що ми переможемо лише тоді, коли ви - президент і депутати, зміните країну. Сьогодні, можливо, найважливіший, етапний день цих змін. Сьогодні ми повертаємо українцям право на правду і справедливість, боремося за те, щоб в Україні був справедливий суд", - заявив глава держави.

Порошенко підкреслив, що міжнародні партнери також очікують проведення судової реформи в Україні. "Весь український народ і весь світ чекає сьогодні нашої рішучості", - підкреслив президент.

Нагадаємо, що Верховна Рада у четвер спочатку ухвалила за основу і в цілому законопроект №4734 про судоустрій і статус суддів, що є ключовим у судовій реформі, а потім внесла поправки до Конституції України в частині правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram