ГоловнаПолітика

Фіскальна служба не знайшла порушень в офшорах Порошенка

Відкриття офшорного рахунку - це не компетенція ДФС

Фіскальна служба не знайшла порушень в офшорах Порошенка

Державна фіскальна служба не бачить порушення в тому, що президент Петро Порошенко створив офшор для переведення кондитерської корпорації "Рошен" під юрисдикцію Британських Віргінських островів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Відкриття офшорного рахунку - це не компетенція ДФС. Саме по собі це не є злочином", - сказав перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

Він пояснив, що ДФС компетентна розслідувати правопорушення, передбачені статтею 209 Кримінального кодексу (відмивання грошей) і стаття 212 (ухилення від сплати податків). Однак службі поки що нічого не відомо ні про обіг коштів на цих офшорах, ні про те, що це можуть бути за гроші.

"Зараз компетенція ДФС не вбачається", - сказав Білан. За його словами, перевірка триває, але "це не буде процес одного-двох днів".

Нагадаємо, Порошенко опинився в центрі скандалу після публікації розслідування на підставі даних панамського реєстратора офшорів. Виявилося, що влітку 2014 року він зареєстрував компанію Prime Asset Partners для переведення кондитерського бізнесу під юрисдикцію Британських Віргінських островів.

Основні претензії журналістів до Порошенка - він не вказав у декларації володіння акціями компанії на 1000 доларів, він не завершив передачу "Рошен" "сліпому трасту" і він нібито мав намір ухилитися від сплати податків в Україні під час продажу корпорації.

Юристи Порошенка заявили, що ЗМІ оперували неповною інформацією, оскільки Prime Asset Partners була помилково створена з ненульовою номінальною вартістю акцій. Наступного дня після реєстрації помилка була виправлена, і акції перевипустили на акції без номінальної вартості. Крім того, юристи заявили, що договір про "сліпий траст" підписали 14 січня.

Порошенко також заявив, що не збирався мінімізувати податки і анонсував боротьбу з офшорами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram