ГоловнаПолітика

Захищати Савченко - моральний обов'язок ЄС, - євродепутат

Пятрас Аустрявічюс вважає, що ім'я Путіна має з'явитися в списку санкцій.

Захищати Савченко - моральний обов'язок ЄС, - євродепутат
Фото: ua.nr2-com.ga

Єдиний спосіб вплинути на керівництво Росії у справі звільнення Надії Савченко - поширити санкції на перших осіб РФ і представників судової системи.

Таку думку під час експертного опитування Інституту Горшеніна висловив депутат Європарламенту Пятрас Аустрявічюс.

Захищати Надію Савченко він вважає моральним обов'язком ЄС.

"Однак реальність така, що по інший бік - російська влада, яка вирішила - причому на найвищому рівні - провести свій «показовий суд». Путіну вочевидь не приносить задоволення спостерігати, як Надія Савченко стає символом боротьби України за свободу і гідність, і тепер, схоже, він вирішив публічно принизити її", - сказав він.

При цьому Аустрявічус зазначив, що у Європейського Союзу є більше важелів впливу на ситуацію, ніж у України.

"У цій логіці я ініціював публічне звернення членів Європейського парламенту до пані Федеріки Могеріні і Ради з закордонних справ ЄС з проханням про введення санкцій проти осіб, перелічених у «списку Савченко». Я вважаю моральним обов'язком ЄС захищати Надію, і єдиний спосіб, яким можна впливати на керівництво і судову систему Росії - це поширити на них санкції. Ці особи повинні бути позбавлені привілеї відвідувати Європу або використовувати наші банківські системи для своїх брудних, корупційних грошей. Випадок Надії Савченко - це реальне відображення того, якими кримінальними і корумпованими стали керівництво і судова система Росії в останні роки. І якщо це сталося з вини Путіна, то чому б йому не опинитися в списку санкцій і самому?" - вважає євродепутат.

При цьому ще один євродепутат, лідер Партії Зелених Ребекка Гармс вважає малоймовірним введення нових санкцій, оскільки деякі з країн-членів ЄС піддають сумніву навіть чинні персональні й економічні санкції, якими ЄС відреагував на анексію Криму та війну на Донбасі

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram