ГоловнаПолітика

Адвокат Корбана розповіла, чому суд змінив йому запобіжний захід

На рішення суду вплинули обставини, пов'язані з його особистим життям.

Адвокат Корбана розповіла, чому суд змінив йому запобіжний захід
Фото: Сергей Нужненко

На зміну рішення суду про запобіжний захід Геннадію Корбану вплинули обставини, пов'язані з його особистим сімейним життям.

Про це повідомила його адвокат Оксана Томчук, інформує ЛІГА.net.

"Ті обставини, які стали підставою для зміни запобіжного заходу, не розглядалися судом першої інстанції і не могли бути оцінені судом Апеляційним. Тому що в той момент, коли вирішувалося питання, цих обставин не існувало. Коли вони виникли, ми звернулися з відповідною заявою про зміну запобіжного заходу паралельно з апеляцією. І так склалося, що саме сьогодні воно було розглянуто", - розповіла адвокат.

При цьому вона не уточнила, про які саме нові обставини йдеться.

"Якщо пан Корбан захоче, він сам розповість. Ці обставини стосуються його особистого сімейного життя", - додала вона. Томчук також зазначила, що безпосередньо із зали суду Корбан в супроводі конвою буде доставлений у Дніпропетровськ, де повинен перебувати під домашнім арештом до 15 квітня.

Нагадаємо, щодо Корбана розслідуються кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників; створення та участь в злочинній організації; привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни"; перешкоджання діяльності виборчих комісій. Досліджуються також факти фіктивного підприємництва, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, та ухилення від сплати податків.

Сьогодні Апеляційний суд Києва відмовився звільнити Корбана і залишив його під арештом до 15 квітня. Пізніше Дніпровський суд Києва задовольнив клопотання адвокатів про пом'якшення запобіжного заходу і відпустив лідера "Укропу" зі СІЗО під домашній арешт. Також суд ухвалив рішення не зобов'язувати його носити електронний браслет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram